Randers FC og AaB delte i decideret dårlig fodboldkamp

Et mål i overtiden af Erik Marxen sikrede Randers FC et vigtigt point i en dårligt spillet kamp, hvor AaB var tæt på at rende med sejren

Dem, der valgte at blive hjemme i varmen i stedet for at tage på BioNutria Park Randers mandag aften, fortryder det sandsynligvis ikke. For selvom Randers FC kunne juble over et sent point, så var kampen en opvisning i fejlafleveringer og offensiv impotens.

Det var måske ikke så underligt endda, for det en kamp mellem Superligaens bundprop, og et hold, der kunne tangere rekorden for flest udekampe uden en sejr, hvis ikke der blev hentet tre point med hjem til Aalborg.

Udover det første kvarter - hvor begge hold af flere omgange var på besøg i modstanderfeltet, men hver gang havde glemt at medbringe noget, der bare mindede om farlighed - så var der ikke meget, der talte imod, at kampen skulle ende 0-0.

Erik Marxen scorede for Randers FC til 1-1 i kampens sidste minut.
Erik Marxen scorede for Randers FC til 1-1 i kampens sidste minut. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Randers FC måtte kort inden kampstart se sig nødsaget til at undvære Johnny Thomsen, der var blevet ramt af en skade i baglåret. I stedet blev Jonas Bager skubbet ud på højre backen, mens Joni Kauko måtte agere midtstopper sammen med Kasper Enghardt i Mads Agesens karantæneforskyldte fravær.

Især Saba Lobjanidze og Nikola Djurdjic leverede dog noget af det, som Randers-holdet har brug for, men deres ellers lovende offensive ryk blev som oftest overstrålet af svage indlæg eller tilsvarende svage afslutninger inde foran. 

Randers FC kunne dog trøste sig med, at AaB på ingen måde truede værternes bagkæde og var endnu mere ufarlige end deres modstandere. 

Det var Randers FC-træner Ricardo Moniz første kamp i spidsen for Randers FC på hjemmebanen.
Det var Randers FC-træner Ricardo Moniz første kamp i spidsen for Randers FC på hjemmebanen. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Derfor lignede det en stensikker 0-0-kamp, og det var den sandsynligvis også endt, hvis ikke Frederik Børsting med syv minutter igen prøvede lykken. 

Joni Kauko headede en bold væk, og den havnede for fødderne af AaB-kanten, der trykkede af og sendte bolden forbi venner, fjender og til sidst også Hannes Halldorsson. Dermed stod der 1-0 til gæsterne til enorm frustration for størstedelen af de 4.121 tilskuere, der valgte at vise støtten i kulden.

Randers FC-AaB 1-1 (0-0)

Randers FC så på ingen måde ud til at slå igen, og selv den islandske målmand blev hevet med op i ren desperation i slutminutterne.

Med en af kampens sidste berøringer fik hjemmeholdet dog det forløsende mål. Erik Marxen steg til vejrs og pandede bolden i nettet. Dermed endte det 1-1, hvilket egentlig var rimeligt nok efter 90 minutter med fodbold, der nok snart går i glemmebogen.

Trods pointet er Randers FC fortsat sidst i Superligaen - ét point efter FC Helsingør.

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning