Randers FC og AaB delte i decideret dårlig fodboldkamp

Et mål i overtiden af Erik Marxen sikrede Randers FC et vigtigt point i en dårligt spillet kamp, hvor AaB var tæt på at rende med sejren

Der var ikke meget der fungerede for nogen af holdene, da Randers FC og AaB mandag aften spillede 1-1. Foto: Henning Bagger (Scanpix)

Erik Marxen scorede for Randers FC til 1-1 i kampens sidste minut. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Det var Randers FC-træner Ricardo Moniz første kamp i spidsen for Randers FC på hjemmebanen. Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

Dem, der valgte at blive hjemme i varmen i stedet for at tage på BioNutria Park Randers mandag aften, fortryder det sandsynligvis ikke. For selvom Randers FC kunne juble over et sent point, så var kampen en opvisning i fejlafleveringer og offensiv impotens.

Det var måske ikke så underligt endda, for det en kamp mellem Superligaens bundprop, og et hold, der kunne tangere rekorden for flest udekampe uden en sejr, hvis ikke der blev hentet tre point med hjem til Aalborg.

Læs også Underskud i Randers FC: Vindmøller får skylden

Udover det første kvarter - hvor begge hold af flere omgange var på besøg i modstanderfeltet, men hver gang havde glemt at medbringe noget, der bare mindede om farlighed - så var der ikke meget, der talte imod, at kampen skulle ende 0-0.

Erik Marxen scorede for Randers FC til 1-1 i kampens sidste minut. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Randers FC måtte kort inden kampstart se sig nødsaget til at undvære Johnny Thomsen, der var blevet ramt af en skade i baglåret. I stedet blev Jonas Bager skubbet ud på højre backen, mens Joni Kauko måtte agere midtstopper sammen med Kasper Enghardt i Mads Agesens karantæneforskyldte fravær.

Især Saba Lobjanidze og Nikola Djurdjic leverede dog noget af det, som Randers-holdet har brug for, men deres ellers lovende offensive ryk blev som oftest overstrålet af svage indlæg eller tilsvarende svage afslutninger inde foran. 

Randers FC kunne dog trøste sig med, at AaB på ingen måde truede værternes bagkæde og var endnu mere ufarlige end deres modstandere. 

Det var Randers FC-træner Ricardo Moniz første kamp i spidsen for Randers FC på hjemmebanen. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Derfor lignede det en stensikker 0-0-kamp, og det var den sandsynligvis også endt, hvis ikke Frederik Børsting med syv minutter igen prøvede lykken. 

Joni Kauko headede en bold væk, og den havnede for fødderne af AaB-kanten, der trykkede af og sendte bolden forbi venner, fjender og til sidst også Hannes Halldorsson. Dermed stod der 1-0 til gæsterne til enorm frustration for størstedelen af de 4.121 tilskuere, der valgte at vise støtten i kulden.

Randers FC-AaB 1-1 (0-0)

0-1 Frederik Børsting (82. minut)
1-1 Erik Marxen (90. minut)

Gult kort: Pavol Safranko, AaB (31.), Frederik Lauenborg, Randers FC (33.), Jores Okore, AaB (61.), Nikola Djurdjic, Randers FC (81.) og Oliver Abildgaard, AaB (89.)

Tilskuere: 4.121

Randers FC så på ingen måde ud til at slå igen, og selv den islandske målmand blev hevet med op i ren desperation i slutminutterne.

Med en af kampens sidste berøringer fik hjemmeholdet dog det forløsende mål. Erik Marxen steg til vejrs og pandede bolden i nettet. Dermed endte det 1-1, hvilket egentlig var rimeligt nok efter 90 minutter med fodbold, der nok snart går i glemmebogen.

Trods pointet er Randers FC fortsat sidst i Superligaen - ét point efter FC Helsingør.