Nu bliver det forbudt at ryge på stadion i Randers

Når den kommende sæson bliver skudt i gang, vil man ikke længere kunne sidde på de blå sæder og ryge, imens man ser kampe på BioNutria Park Randers

Foto: Randers FC

Hvis man elsker at ryge en lille smøg under en fodboldkamp på Randers’ fodboldstadion, så vil den nydelse snart blive fortid.

Direktør for Randers FC, Michael Gravgaard, fortæller, at det efterhånden er tid til at følge med tiden og indføre et rygeforbud.

Læs også Boligkøbere siger nej til røg: Dit hus kan falde 200.000 kr. i værdi

Selvom der bliver indført et rygeforbud, så betyder det ikke, at rygerne får frataget retten til at se fodbold. Men i stedet for at der bliver røget på de blå sæder, vil der blive oprettet såkaldte rygezoner, og dem kan man finde ved hjørnerne af stadion.

- Vores fodboldstadion er cirka 150 meter langt, og der vil måske være 100-120 meter hen til en rygezone, hvis man sidder længst væk. Så det vil ikke tage mere end et par minutter at gå derhen. Det tror jeg, at de fleste formår, siger han.

Håber, at rygerne forstår

Randers FC forventer, at der vil være enkelte rygere, som ikke vil bryde sig om det nye forbud.

Det er ikke fair, at ikke-rygere er tvunget til at sidde og ryge passivt, fordi der er nogen, som ikke kan vente med at ryge til efter kampen.

Michael Gravgaard, Direktør for Randers FC

Klubben håber dog, at de fleste tilskuere vil forstå, at det er nødvendigt at tage hensyn til alle gæster.

- Der er allerede nogen på vores facebookside, som har beklaget sig og skriver, at rygerne igen bliver tabere, men sådan anser vi det ikke, da rygerne stadig vil kunne nyde kampen, når de tænder en cigarret. Bare fra en anden lokation. På den måde mener vi, at vi tilgodeser alle gæster lige meget, siger han.

Hvis rygerne ikke vil acceptere det nye rygeforbud, vil det ultimativt kunne ende med, at rygerne bliver bedt om at forlade stadion. 

- Men det, kan jeg ikke forestille mig, bliver nødvendigt, siger Michael Gravgaard.

Forbuddet træder i kraft, når den nye sæson bliver skudt i gang. Det sker, når FC København kommer på besøg den 22. juni i Alka Superligaen.