Morten Østergaard søger orlov

Den tidligere leder af Radikale Venstre, Morten Østergaard søger orlov fra Folketinget.

I sit første opslag på Facebook i næsten en måned skriver den tidligere radikale leder Morten Østergaard, at han har søgt orlov fra Folketinget. 

- Jeg kan ikke gøre det skete om, men jeg kan finde veje videre med afsæt i at være blevet klogere på mig selv. Og derfor har jeg i dag søgt folketingets formand om orlov, så min stedfortræder fra Østjylland kan indkaldes og folketingsgruppen kan være på fuld kraft i en travl tid, skriver han. 

Det er første gang Morten Østergaard ytrer sig i offentligheden siden han den 8. oktober erkendte, at han havde været midtpunktet i tre sexisme sager i forbindelse med fester omkring partiet. 

Ud over meldingen om orlov, skriver den tidligere radikale leder, at han har søgt hjælp til som han selv skriver at forsøge at "rette op på de sider af mig selv, som jeg ikke er stolt af. jeg vil sones med mine fejl, så de ikke gentager sig", skriver Morten Østergaard og fortsætter: 

- Jeg er nødt til at være en bedre udgave af mig selv for igen at kunne gøre en forskel for andre.

Morten Østergaard trak sig som formand den 7. oktober efter et længere møde med folketingsgruppen, hvor han havde erkendt, at han havde lagt en hånd på låret af partifælden Lotte Rod. 

Kort efter erkender han, at yderligere tre kvinder har oplevet uønsket seksuel kontakt fra ham. Morten Østergaard har været sygemeldt siden den 9. oktober 2020.