Podcast: Forfulgt – af Danmarks største stalker

I tre år har Maries eksmand forfulgt hende. Stalket hende. Over 30.000 gange har han kontaktet hende og deres fælles børn. Tre gange har han siddet i fængsel – men alligevel fortsatte det. Det her er historien om den mest omfattende stalkingsag i Danmark. En historie om sammenbrud, forfølgelse og en ustoppelig stalker. Journalist på TV2 Østjylland Irene Nørgård undersøger sammen med eksperter og politiet historien, stalkerens natur og sin egen rolle i sagen. For hun kender stalkeren - de har været kolleger i mange år.

Thomas og Marie er ikke hovedpersonernes rigtige navne.

Prolog – Vreden ulmer på Facebook

Journalist Irene Nørgård sidder og læser i sit Facebook-feed. Hun falder over en tidligere kollega, der under en række opslag har skrevet flere hundrede nedværdigende kommentarer om sin ekskone, Marie. Irene vælger at kontakte Marie, og det bliver starten på fortællingen om Danmarks største stalkersag og Irenes egen undersøgelse af stalking.

Thomas og Marie er ikke hovedpersonernes rigtige navne.

Kapitel 1 - Marie møder sin stalker

Vi er i begyndelsen af 00’erne. På sit nye arbejde møder Marie en charmerende mand. De bliver kærester, gift og får børn sammen. Marie elsker ham. Men hvad hun ikke ved er, at han også kommer til at blive hendes stalker …

Thomas og Marie er ikke hovedpersonernes rigtige navne.

Kapitel 2 - Powerparrets bagside

Marie indleder en affære med sin nye chef, og Thomas begynder at overvåge alt, hvad Marie foretager sig. Ægteskabet slår revner og Marie frygter for sit og sine børns liv.

Thomas og Marie er ikke hovedpersonernes rigtige navne.

Kapitel 3 - Vanviddet

I sidste afsnit fik Marie sin "frihed" og brød ud af ægteskabet med Thomas. Men hvad hun ikke ved er, at det værste slet ikke er begyndt. Det er nu, at stalkingen begynder. En stalking så massiv, at hverken eksperter eller politiet har set noget lignende.

Thomas og Marie er ikke hovedpersonernes rigtige navne.

Kapitel 4 – Bliver der fred?

Thomas har fået tilhold og fængselsstraffe for sin stalking af Marie, og hun håber på, at han det får ham til at stoppe.

Men en tidlig forårsdag i marts 2021 kører en bil forbi hendes nye hjem. Det er Thomas. Hendes eksmand – og stalker.

Det her er det sidste afsnit af podcasten Forfulgt - af Danmarks største stalker, hvor trådene samles og en ny retssag venter.

Thomas og Marie er ikke hovedpersonernes rigtige navne.

Kapitel 5 - Dommen

Siden Thomas i marts 2021 kørte forbi Maries nye hjem, har hun ventet på, at han skulle for retten for at bryde sit tilhold. Men i mellemtiden har politiet også samlet 697 af Thomas’ grove og krænkende facebook-opslag om Marie. Og nu mener de, at hans adfærd på nettet er stalking og brud på tilholdet. Det bliver omdrejningspunktet i endnu en retssag.
Thomas og Marie er ikke hovedpersonernes rigtige navne.

Medvirkende:

Marie, anonymiseret. Navnet er opdigtet.
Thomas, anonymiseret. Navnet er opdigtet.
Morten, Maries nuværende chef. Navnet er opdigtet.
Mikkel, anonymiseret, Maries nuværende mand. Navnet er opdigtet.
Ask Elklit, professor, Syddansk Universitet.
Lennart Glerup, vicepolitiinspektør, Østjyllands Politi
Lise Linn Larsen, direktør, Dansk Stalking Center.
Tilrettelæggelse: Irene Nørgaard
Klip og lyddesign: Anders Worre og Jakob Franck Jensen
Redaktør: Dennis Kragelund

Serien er produceret af Frekvens Media for TV2 Østjylland.

Af hensyn til Thomas og Maries fælles børn har TV2 Østjylland valgt at anonymisere flere medvirkende. Redaktionen er bekendt med alle medvirkendes fulde identiteter.