Vil indkræve bompenge i Århus

Bompenge skal være med til at begrænse biltrafikken i Århus, mener SF'er.

Der er for mange biler på de århusianske veje. Det mener SF's trafikpolitiske ordfører, Morten Homann.

For at begrænse trafikmængden vil den århusianske politiker give Århus Kommune mulighed for at indføre et bompengesystem efter svensk forbillede.

- De første erfaringer med bompenge i Stockholm har været ovenud positive. Trafikken er faldet med over 20 procent, forureningen er reduceret mærkbart - og et stort flertal af indbyggerne er tilhængere af at gøre ordningen permanent. Den succes skal vi også udnytte i Danmark, hvor både København og Århus vil kunne have stor gavn af et bompengesystem, siger Morten Homann.

Ifølge Morten Homann er de store danske byer ved at sande til i trafik. Derfor er det nødvendigt at gå nye veje.

- Bompenge reducerer trafikken markant - og der kommer penge til tiltrængte investeringer i den kollektive trafik. Bompenge vil med lethed kunne finansiere f.eks. et nyt letbanesystem i Århus, påpeger Morten Homann.

Morten Homann understreger, at det er en kommunal beslutning, om der skal indføres bompenge eller ej. Derfor vil SF via en lovændring give kommunerne mulighed for at opkræve bompenge.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=14826">Kræver jernbane til Tirstrup (20/7-06)</A></STRONG>