Vil betale sig fra nedskæringer

En ny forældreforening vil samle penge ind til bedre daginstitutioner i Århus.

Ekstra legetøj til børnene og penge til at hyre en pædagog, som kan tage med på udflugt eller undervise i musik. Det er nogle af de formål, som en kreds af forældre i Århus vil samle penge ind til i en ny forening for at bløde op på de bebudede besparelser på 116 millioner kroner på byens børneområde til næste år.

Initiativet til den nye forening, 'Smilet Tilbage"' kommer fra forældre med børn i børnehaven Neptun i Viby.

- Problemet efter nedskæringerne er blandt andet mindre tid til at læse historier eller tage på udflugt. Vi mister for eksempel pædagogtimer, der svarer til en halv fuldtidsansat i vores børnehave, og det gør det langt sværere at tage på udflugter fremover, siger forælder Freddy Bang til Århus Stiftstidende.

Ifølge Freddy Bang er tanken, at forældrene betaler ind til foreningen, som sender pengene videre til byens daginstitutioner. Planen er, at den nye forening skal have skattemyndighedernes godkendelse som 'alment velgørende', så medlemmerne kan trække deres 'kontingent' fra i skat.

Byens børnerådmand, Louise Gade (V), synes, at initiativet er flot.

- Det fortjener forældrene ros for. Det er al ære værd at tage sådan et initiativ. Og jeg går ud fra, at de sørger for at have det lovgivningsmæssige grundlag i orden, siger Louise Gade til Århus Stiftstidende.

Men det er usikkert, vurderer en skatteekspert.

Når det drejer sig om penge til børnehaven med ens egne børn, er jeg ikke sikker på, at man bare lige kan trække kontingentet fra i skat. Jeg har i hvert fald ikke hørt om sådanne ordninger, siger Niels Winther-Sørensen, professor i skatteret ved Handelshøjskolen i København, til Ritzau. /ritzau/