Vigtige Venstre-poster uddeles: En kæmpe opgave

Det er ikke nemt at få kabalen til at gå op i Venstre, som skal vælge politisk ordfører og gruppeformand.

Jakob Ellemann-Jensen, der ved seneste folketingsvalg fik 19.388 stemmer her i Østjylland, er i flere medier blevet nævnt som ny politisk ordfører. Sker det, overtager han posten fra en anden østjyde - nemlig Britt Bager. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Et væld af tidligere ministre og andre erfarne kræfter udgør Venstres folketingsgruppe, og derfor er det ikke let, når partiet skal vælge politisk ordfører og gruppeformand mandag eftermiddag.

Det siger eks-statsminister og Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen, til TV2 på vej til et møde med Venstres ledelse mandag middag på Christiansborg.

Læs også Ung mand skal forblive bag tremmer efter angreb mod fodboldspillers lejlighed

- Vi har langt mere kvalitet, end vi lige har poster til, så det er da en kæmpe opgave, vi sidder med, siger Løkke til TV2. 

- Målt på kompetence og erfaring har vi den bedste folketingsgruppe, tilføjer Løkke.

Poster uddeles i dag

Mandag klokken 14 holder Venstre gruppemøde, og det er her, at der vælges politisk ordfører og gruppeformand. 

I øjeblikket er Britt Bager, der er valgt her i Østjylland, politisk ordfører, mens Karen Ellemann har posten som gruppeformand.

Læs også 40 år med anmelder-tæsk - Kim Larsen og Kronprinsen var ligeglade

Løkke og Venstre mistede før sommerferien regeringsmagten til rød blok med Socialdemokratiet i spidsen.

Før, under og efter folketingsvalget 5. juni har Løkke slået fast, at han fortsætter som formand for Venstre. Det fastslog han senest i sidste uge i en video på Facebook.

Spørgsmålet er, om næstformand Kristian Jensen er i spil til nogle af posterne. Eksempelvis som gruppeformand.

Ellemann-Jensen i spil

Jakob Ellemann-Jensen, der ved seneste folketingsvalg fik 19.388 stemmer her i Østjylland, er i flere medier blevet nævnt som ny politisk ordfører, hvilket er en post, som han har haft før. 

Læs også Mere regn på vej: Risiko for skybrud enkelte steder

Han stoppede sidste år som politisk ordfører, da han blev udpeget som miljø- og fødevareminister i VLAK-regeringen. Ellemann-Jensen vil ikke udtale sig om situationen nu, skriver han i en sms.

Ritzau har forsøgt en række andre medlemmer af Venstres folketingsgruppe. Uden held.

Da Karen Ellemann og Britt Bager sidste år blev valgt til at være i front for Venstres folketingsgruppe, udtalte den daværende afgående gruppeformand Søren Gade, at det vejede tungt, at Venstre ville have to kvinder i spidsen.