Vi vil have bedre tog!

Det skal være slut med at stå op, mener pendlere

Foto: Colourbox

Regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten burde have brugt det fulde beløb i en pulje på én milliard kroner, som var til rådighed til bedre materiel og lavere billetpriser i 2013.

Det mener en repræsentant for pendlerne på strækningen Aarhus-Struer, Bror Arnfast, der peger på tiltrængte forbedringer.

- På mange afgange må halvdelen af passagerne stå op. Vi kunne i den grad have brugt nogle af pengene til længere tog, så alle kunne få en siddeplads, siger han til Ritzau.

I forvejen har også pendlere på Kystbanen på Sjælland klaget over, at tog-materiellet er i elendig stand. Blandt andet virker dørene ikke, toiletterne løber over, og klimaanlægget er ude af funkton, fastslår en repræsentant for de lokale pendlere.

Halvdelen af puljen ikke brugt

Ønskerne fra pendlerne på jernbanen mellem Aarhus og Struer samt på Kystbanen kunne måske være imødekommet, hvis en pulje på en milliard kroner om året til billigere og bedre kollektiv trafik var blevet brugt som planlagt.

I alt skulle en halv milliard kroner været gået til billigere billetter og en halv milliard til forbedringer af materiellet i den kollektive trafik i 2013.

Men nu viser det sig, at knap halvdelen af milliardpuljen står ubrugt hen, viser en status, som Transportministeriet har lavet for Ritzau.

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) erkender, at store dele af tog-milliarden foreløbig står uberørt hen.

Ifølge ministeriet bliver de overskydende millioner overført til senere brug, og man "forventer, at rammerne udnyttes fuldt ud i 2015".