Vestas-boss vil øge kvaliteten

Vestas-topchefen Ditel Engel vil øge vindmøllernes kvalitet. Planen skal sikre koncernen en endnu større vækst.

Efter et forrygende 2006 med markant fremgang i både salg og indtjening sætter Vestas-topchefen Ditlev Engel nu sig selv og hele organisationen under et ekstremt hårdt pres for at levere tårnhøj vækst og endnu bedre resultater i de kommende år, skriver dagbladet Børsen onsdag.

Ditlev Engels ambitiøse plan er samtidig, at hele vindmølleindustrien med Vestas i front skal op i et helt andet gear end hidtil. Målet er, at møllerne skal leveres med en præcision og en fejlmargin, man i dag kun kender fra flyindustrien.

- Når et flyselskab køber en jumbojet, er det helt utænkeligt, at leverancen er forsinket i 99 pct. af tilfældene. Og hvis der er en fejl, siger man jo heller ikke bare 'Nå, den faldt så ned'. Det ville være helt uacceptabelt. På samme måde er det min ambition, at vi i vindmølleindustrien opnår samme grad af præcision og høje kvalitet. Det kræver et enormt løft i hele branchen, siger Ditlev Engel til Børsen.

Når det gælder Vestas' finansielle mål løfter han barren med offensive målsætninger om at øge omsætningen med mindst 17 pct. i år og sætte sig på 35 pct. af verdensmarkedet for vindmøller i 2008 mod kun 28 pct. sidste år.

Samtidig skal indtjeningen bringes langt højere op til 10-12 pct. af omsætningen i 2008 mod bare 5,2 pct. sidste år, skriver Børsen.