V-profiler vil sende statslige styrelser til Østjylland

Venstre-politikere vil fremskynde udflytning af statslige arbejdspladser. De vil blandt andet have Bygningsstyrelsen til Skanderborg

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen - Scanpix

Regeringen bør allerede nu gå i gang med at rykke flere statslige arbejdspladser fra København ud i resten af landet.

Det slår fem medlemmer af Venstres folketingsgruppe fast i en kronik i Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

De foreslår, at Erhvervsstyrelsen rykkes til Silkeborg eller Nykøbing Falster.

Bygningsstyrelsen skal flyttes til Skanderborg. Og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte skal flyttes til provinsen. 

Regeringen har allerede planer om at fortsætte udflytningen af statslige arbejdspladser i 2018, men der er ingen grund til at vente så længe, lyder det fra blandt andet innovationsordfører Eva Kjer Hansen.

- Udflytningen er vellykket. Der er rigtig mange ansøgere med de rigtige kompetencer til de opslåede stillinger. Derfor vil vi gerne have, at vi kommer videre, siger hun til Jyllands-Posten.

Læs også Kun to medarbejdere flytter med museum til Gl. Estrup

Eva Kjer Hansen mener ifølge Jyllands-Posten, at de tre styrelser er åbenlyse eksempler på statslige job, der lige så godt kunne ligge uden for hovedstaden.

Medforfattere til kronikken er Preben Bang Henriksen, Carl Holst, Anni Matthiesen og Hans Christian Schmidt.

I 2015 begyndte den daværende V-regering flytningen af 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen.

Udflytningen skal være afsluttet inden udgangen af i år.

Både Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, og innovationsminister Sophie Løhde (V) fastholder over for Jyllands-Posten, at partiets linje er at udflytte flere statslige job, men først i 2018.