For unge, for ældre, for alle

Østjyske projekter nomineret til idrætspris

Foto: Colourbox

Hvilke initiativer har været med til at styrke foreningsidrætten lokalt i Østjylland?

Det kan du nu være med til at bestemme. Det sker, når Danskernes Idrætspris skal uddeles af e-boks i samarbejde med Dansk Idrætsforbund og P4.

Først kæmpede 10 østjyske initiativer om prisen. Nu er feltet skåret ned til tre, som på hver sin måde har gjort en forskel.

En af de nominerede er Broen Danmark, som er et initiativ, der startede i Horsens og som i dag står for at formidle kontakt mellem idrætsforeninger og børn og unge fra dårligt fungerende familier.

Den anden er Sports- og fritidspark i Silkeborg, der rummer en multibane til fodbold, håndbold, beachvolley og en lang række andre aktiviteter.

Den sidste er kampsport for seniorer i Aarhus Syd Taekwondo Klub.

Det er et dommerpanel bestående af blandt andet den aarhusianske atlet Sara Slott Petersen, som har været med til at udvælge de tre nominerede:

- I dommerpanelet har vi valgt tre initiativer, der virkelig rykker noget i forhold til danskernes mulighed for at være aktive. Det er initiativer, der fokuserer på bredden og gør en forskel for mange mennesker i lokalområdet, siger Sara Slott Petersen i en pressemeddelelse.

Den endelige vinder bliver fundet ved afstemning på siden www.danskernesidrætspris.dk, hvor alle har mulighed for at stemme til og med på fredag.

Vinderen bliver kåret i forbindelse med DRs sportsgalla i januar og vil få overrakt en check på 100.000 kroner.