Ugens skulderklap

En ekstra indsats belønnes i Markante Meninger

Østjylland er fyldt med mennesker, der gør en indsats lidt ud over det sædvanlige. Det fortjener en anerkendelse, og derfor uddeler Go' Aften Østjylland hver torsdag "Ugens Skulderklap".

I denne ugen er det direktøren for Gammel Estrup Herregårdsmuseum, Britta Andersen, der sammen med tidligere folketingsmedlem for Socialdemokraterne, René Skau Björnsson, skal finde vinderen blandt tre kandidater.

Den første kandidat er Linea Lundby, der er en af de 72 frivillige på Hospice Djursland i Rønde. Linea kommer et par gange om ugen og hjælper til med at give de døende og deres pårørende en god sidste tid sammen. Hun får ikke løn - bortset fra følelsen af at gøre en forskel.

Kandidat nummer to hedder Aron Jóhannsson. Aron har for tiden stor succes som målscorer for AGF i fodboldens Superliga. Den unge islænding kom til klubben for et par år siden og har netop fået forlænget sin kontrakt med De Hvii' fra Fredensvang i endnu 2 år.

Den sidste kandidat er Asta Jacobsen fra Hammel. Asta på 95 år er den sidste overlevende blandt skaberne af Aktivistklubben i Hammel. En forening, der i 25 år har arrangeret foredrag og aktiviteter for byens ældre, og stadig kan samle over 100 deltagere hver eneste tirsdag.

Se hvem vinderen blev i klippet herover eller se det i Markante Meninger. Det er torsdag aften kl. 18.20, 20.30 og 23.30.