TV2OJ skal spare

Risiko for fyringer i løbet af de kommende uger

Seerne i Østjylland kommer til at mærke konsekvenserne af det seneste medieforlig. Forliget betyder, at TV 2 | ØSTJYLLAND ligesom de øvrige regionale tv-stationer årligt skal spare et millionbeløb i forhold til i dag. Der er derfor risiko for fyringer på tv-stationen i Skejby.

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs direktør, Peter Kramer, er det endnu uvist, præcist hvor meget der skal spares, og hvilke konsekvenser besparelserne får. Sikkert er det dog, at der skal spares på lønomkostningerne.

- Langt størstedelen af vores udgifter går til løn. Derfor kan det ikke undgås, at vi skal reducere lønudgifterne. Men hvor og hvordan det rammer, ved vi endnu ikke. En del af pengene kan måske findes via frivillige fratrædelser - andre ved effektiviseringer. Det er vi nu i gang med at undersøge sammen med tillidsrepræsentanterne, siger han.

Tillidsmand: Op ad bakke

Tillidsrepræsentant Lóa Skau Björnsson er i øjeblikket i dialog med tv-stationens ledelse. Hun arbejder for, at besparelserne skal findes på andre måder end ved at afskedige medarbejdere.

- Vores udgangspunkt er, at der slet ikke skal afskediges nogen overhovedet. Derfor skal det undersøges, om der kan spares på andre måder - fx på indkøb og vores måde at organisere os. Men med det sparekrav, der er fremme, er det op ad bakke, erkender hun.

Ifølge Lóa Skau Björnsson har udsigten til afskedigelser skabt en dårlig stemning i huset.

- Der er kæmpestor frustration blandt medarbejderne. Folk er forundrede over, ledelsen vil spare endnu mere end det, politikerne har besluttet i medieforliget.

TV-seerne mærker konsekvenserne

Direktør Peter Kramer fastslår, at ledelsen forsøger at begrænse konsekvenserne af medieforliget. Ifølge ham kan det dog ikke undgås, at tv-seerne kommer til at mærke besparelserne.

- Man kan ikke gennemføre så store besparelser, uden at det får konsekvenser for seerne. Vi kommer til at producere og indkøbe færre programmer, og vi skal måske også ændre måden, vi laver nyheder på, siger han.

Ifølge Peter Kramer er de otte TV 2-regioner vigtige for det lokale demokrati i alle dele af landet. Derfor undrer det ham, at politikerne har ønsket at skære ned på de regionale tv-stationer.

- Det er tankevækkende, at der er råd til at bruge over 300 mio. kr. på et Melodi Grand Prix, som er glemt dagen efter. For de samme penge kunne man drive flere end fire TV 2-regioner i et helt år.

De planlagte besparelser skal efter planen være på plads tirsdag 2. september.