TV-fotograf med chance for hattrick

TV 2 | ØSTJYLLANDS egen fotograf Jesper Sterum er nomineret til prisen som årets tv-fotograf - en hæder han kan blive tildelt for tredje gang

Hvert år kårer Pressefotografforbundet årets pressefoto, tv-fotograf og lignende titler. For præstationer i 2015 er TV 2 | ØSTJYLLAND-fotograf Jesper Sterum nomineret til årets tv-fotograf. Han har tidligere vundet prisen to gange.

Dermed kan Jesper Sterum lave et vaskeægte hattrick og få den fornemme hæder tildelt for tredje gang.

- Jeg får gåsehud ned ad ryggen bare at tænke på nomineringen. Det gør mig vanvittigt stolt og beæret, at der er respekterede folk fra branchen, som har kunnet lide det, jeg har lavet, siger Jesper Sterum.

Har måttet sortere i hjertebørn

Det er en jury bestående af erfarne fotografer fra avis- og tvbranchen, der står for nomineringer og uddeling af priserne. I Jesper Sterums tilfælde er han nomineret i kategorien for både korte og lange tv-indslag.

- Det foregår sådan, at jeg selv har indsendt tre bud i hver kategori. I første omgang havde jeg omkring 25 indslag, som jeg var rigtig glad for. Så det var lidt hårdt at sortere fra i sine hjertebørn, lyder det fra fotografen.

Blandt de af Jesper Sterums hjertebørn der blev fundet gode nok til at blive sendt af sted, er en længere dokumentar om 9. april samt en nyhed om Aarhus Kommunes lokalplan for havnen, der har betydet, at flere af de gamle erhverv her lukker og flytter derfra.

Chancerne er i Guds hænder

- For at et indslag er godt i min optik skal det have perspektiv, identifikation og være forankret i for mit tilfælde østjydernes virkelighed, fortæller Jesper Sterum.

På spørgsmålet om han tror på hattricket, lyder det sådan fra fotograften:

- Chancerne for at vinde ligger i Guds hænder.

Prisoverrækkelsen findes sted fredag den 4. marts kl. 13 på Det Nationale Fotomuseum i Den Sorte Diamant på Det Kongelige Bibliotek i København.

Her kan du se en af de dokumentarer, som Jesper Sterum er nomineret for. Denne er om 9. april og besættelsestiden.

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

playHjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

COVID 19 LIVE
DemensCentrum Aarhus

liveblogSmittetryk falder på aarhusiansk plejehjem

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted