Trafiksyndere gav politiet en travl tirsdag

Flere politikredse var involveret, da 1762 køretøjer tirsdag blev stoppet i Østjylland. Betjentene noterede 174 lovovertrædelser

Tirsdag havde betjente fra flere politikredse travlt med at kontrollere trafikanter i Østjylland. Billedet er fra en tidligere kontrol.

Promillekørsel. Fartoverskridelser, manglende kørekort og ulovlig mobilsnak under kørslen.

Betjente fra flere politikredse havde travlt med at registrere lovovertrædelser, da de tirsdag gennemførte en række færdselsaktioner i Østjylland. Flere steder i Randers blev trafikanter vinket ind til siden i løbet af eftermiddagen og først på aftenen, og der var lignende aktioner i Hadsten og Ødum. I alt blev 1762 køretøjer standset, og i de 174 tilfælde havde politiet noget ulovligt at notere på blokken.

- Resultatet var stort set som forventet. Der ses nogle positive tendenser i trafikanternes adfærd, men der er også plads til forbedringer hos nogle i forhold til blandt andet spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden og kørsel uden at have erhvervet kørekort, siger politikommissær Amrik Singh Chadha, der er operativ leder af færdselspolitiet i Østjylland, i en pressemeddelelse.

- Politiets færdselskontroller spiller fortsat en vigtig rolle i arbejdet med at forbedre den generelle trafiksikkerhed, så vi kan nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, tilføjer Amrik Singh Chadha. 

Læs også Vanvidskørsel på motorcykel: Stak af med 200 i timen

Færdselsaktionerne blev gennemført i et samarbejde mellem Østjyllands Politi, Nordjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi samt Skat. Derudover deltog Tungvognscenter Nord, som står for at kontrollere tunge køretøjer.