Tjek reglerne før du rejser

Mange snubler i reglerne og bliver skuffede over det tilskud, de kan få fra Region Midtjylland til behandling i udlandet.

Måske lyder regningen fra tandlægebesøget i Polen på 15.000 kroner. Forventningsfuld sender du den ind til Region Midtjylland for at få din refusion - og stor bliver din skuffelse, når du i stedet for 15.000 kroner får 100 kr.

Den oplevelse er ikke sjælden i forbindelse med de ca. 1.000 regninger for behandling i udlandet Region Midtjylland har modtaget i 2009.

- Folk har ikke altid styr på reglerne, inden de tager af sted, og så kan de blive skuffede, fortæller fuldmægtig i Region Midtjylland, Charlotte Støvring, til Magasinet Midt.

Ofte lægger ansøgerne ikke mærke til, hvilke former for behandling sygesikringen giver tilskud til. Eksempelvis skal man selv betale fuldt ud for røntgen og implantater, forklarer hun.

Siden 1. januar i år har Region Midtjylland Støvring haft til opgave at refundere folks regninger, når de har været i et andet EU-land for at få behandling hos en tandlæge eller en speciallæge. Før da lå opgaven hos kommunen.

Langt de fleste regninger stammer fra tandlægebesøg, og Charlotte Støvring oplever, at rigtig mange får lavet mere ved tandlægen i for eksempel Polen, end hvis de havde været til tandlæge i Danmark.

<i>Kilde: Magasinet Midt</i>