Tilst-sagen spøger fortsat

Det var gammelt fjendskab fra Tilst-sagen, som fik en 26-årig mand til at angribe en betjent i byretten.

Selv om det snart er to år siden, at Tilst-sagen udspandt sig en mørk nat i udkanten af Århus, så er episoden langt fra glemt.

Som TV 2 / ØSTJYLLAND i går kunne berette, så angreb en 26-årig mand en politibetjent både i og uden for Århus Byret i forbindelse med en retssag. Manden skulle angiveligt have slået betjenten på siden af hovedet.

Den 26-årige, som i dag er blevet fremstillet i et grundlovsforhør og fængslet til den 15. december, er en af de overlevende røvere fra den skæbnesvangre nat i Tilst.

Og betjenten, der blev chikaneret og overfaldet, skulle angiveligt være en af de politifolk, som deltog i skuddramaet, der skete ved klokken 02.20 den 29. december 2001.

- Den her sag tager vi meget, meget alvorligt, det er helt sikkert, understreger kriminalinspektør Ole Madsen over for TV 2 / ØSTJYLLAND.

Ifølge kriminalinspektøren er der ikke tvivl om koblingen mellem Tilst-sagen og gårsdagens episode, men han ønsker ikke gå i detaljer.

Den fængsledes forsvarer, advokat Claus Bonnez, er derimod rystet over, at hans klient er blevet fængslet. Han udtaler til TV 2 / ØSTJYLLAND, at han og klienten alvorligt overvejer at kære kendelsen.