Telefon-terrorist i nyt skræmmeopkald

Sagen om telefonterror, hvor tilfæl­dige østjyder får at vide, at deres pårørende er kommet slemt til skade, har taget en ny drejning.

Personen eller personerne, der ringer op, udgiver sig nu også for at være fra Hjemmeværnet.

- Vi har netop modtaget en anmeldelse mere, hvor en 29-årig mand blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra Hjemmeværnet. Manden talte med myndig stemme, men med accent. Han fortalte, at den 29-åriges mor var døende efter et færdselsuheld i Vestjylland, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til nyhederne.tv2.dk.

Telefonterroristen sagde desuden, at militærpolitiet var på vej til den 29-åriges bopæl i det nordvestlige Århus for at hente ham.

Opkaldet fandt sted klokken 21.45 søndag aften. Den 29-årige ringede straks til sin mor, der tog telefonen og kunne afkræfte oplysningerne.

Ifølge Mogens Brøndum kan det meget vel kan være den samme person, der står bag de øvrige skræmmeopkald i Østjylland i den seneste tid.

- Det går igen ved de fleste opkald, at de foretages af en mand, der taler med myndig stemme, siger han til nyhederne.tv2.dk.