Teenagere sigtet for røverier

Endnu en teenager er sigtet i sagen om et groft røveri mod værsthuset Pusterummet i Frydenlund ved Århus.

Tre teenagere på 13, 14 og 15 år står bag et særlig farligt røveri mod et værtshus i Århus torsdag i sidste uge. Det mener kriminalpolitiet i Århus, der i dag fik varetægtsfængslet den 15-årige, der som den eneste af de tre drenge er over den kriminelle lavalder.

- Mens den 15-årige blev varetægtsfængslet i såkaldt surrogat på en institution for unge i foreløbig fire uger, er de to andre blevet overgivet til de sociale myndigheder, oplyser kriminalinspektør Ole Madsen.

Røveriet mod "Pusterummet" på Frydenlunds Alle skete torsdag den 21. august, da en 23-årig kvindelig bartender kort efter midnat var ved at lukke bodegaen. Med en pistol truede de unge hende til at udlevere en mobiltelefon, en karton cigaretter, en flaske spiritus og ca. 10.000 kroner i kontanter. I går anholdt politiet den 13-årige og hans to år ældre bror, og i dag blev også den 14-årige sigtet i sagen. Han måtte med en tur i retten til en såkaldt indenretslig afhøring. Politiet mistænker yderligere den 14-årige for at have deltaget i to andre grove røverier i Århus.

Det ene skete den 31. juli sidst på eftermiddagen i en kiosk på Martin Vahls Vej i det centrale Århus, hvor tre gerningsmænd slog, skubbede og sparkede til den 72-årige kvindelige indehaver. Udbyttet efter det grove røveri blev ifølge kriminalinspektør Ole Madsen på 171 pakker cigaretter, lidt vodka og 1380 kroner. Den ældre kvinde slap fra overfaldet med knubs.

Yderligere er den 14-årige sigtet for at have deltaget i det røveriske overfald mod en natportier på hotel Cab Inn i Kannikegade i Århus den 8. august kl. 00.51. To hætteklædte gerningsmænd truede her natportieren med en hobbykniv.

- De tvang ham ned på gulvet og tog 3500 kroner fra to kasser samt portierens private computer, siger Ole Madsen. Politiet mener, at den 14-årige begik hotelrøveriet i forening med en 16-årig dreng, der allerede sidder varetægtsfængslet i sagen. Drengene stammer fra det vestlige Århus. Nogle af dem er tidligere kendt af politiet, andre er for første gang i konflikt med ordensmagten. Politiet ser med stor alvor på røverierne.

- Det er nogle meget unge mennesker, der er sigtet for nogle meget alvorlige forbrydelser, og vi har sat store ressourcer af til at opklare sagerne, siger Ole Madsen til Ritzau.

(Ritzaus Bureau)

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø

Joy Mogensen

play Minister til festivaler og store events: Planlæg forsigtigt

To måneder med teoriundervisning  - det har stort været hverdagen for Victor Pedersen fra Grenaa, der går på smedeuddannelsen. Han håber snart at se et faglokale.

play Hammeren er skiftet ud med museklik: Smertegrænsen er snart nået

politi

Politiet lukker endnu en vandpibecafe

Vaccine dosis.

play Regionerne vil droppe vaccineplanen: - Det fungerer ikke i øjeblikket