Tavshed omkring VU-nazi-møde

Hverken VU eller nazisternes formand, Jonni Hansen, vil oplyse, hvem går på talerstolen under debatmøde i Århus.

Hverken Venstres Ungdom eller nazisterne vil oplyse, hvem der står på talerstolen i aften, når VU holder debatmøde med nationalsocialisterne.

Det meget omstridte møde bliver holdt i Venstres lokale partilokaler - bare 163 meter fra det lokale, hvor venstreorienterede ungdomspartier samtidig holder møde.

De danske nazister har deres helt egen dagsorden, når de i aften stiller op til debatmøde hos Venstres Ungdom i Århus. Nazisternes formand, Jonni Hansen, vil ikke afsløre, hvem der står på talerstolen i aften - men han giver gerne et bud på, hvad der skal tales om.

- Vi har en aftale om, at vi ikke løfter sløret for det. Det er et sikkerhedsmæssigt spørgsmål, siger Jonni Hansen til DR Østjylland.

Heller ikke formand for VU's ungdom, Kristian Leer, vil oplyse, hvem nazi-taleren er.
- Det bestemmer de (nazisterne, red.), siger Kristian Leer.

Følger arrangementet tætUanset om Jonni Hansen eller en anden nazist står på talerstolen, så vil politiet ikke fraråde, at mødet bliver holdt.

- Vi følger situationen tæt, og vi er naturligvis opmærksomme på arrangementet, siger han, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen til DR Østjylland.

Normalt er VU's mandagsmøder åbent for alle - men interessen har været så stor, at kun VU'ere - af pladshensyn - har adgang til mødet mandag aften.