Sværere at komme ind på universitetet

Aarhus Universitet oplever årtusindets største ansøgertal. Det betyder højere adgangskrav ved Det Humanistiske Fakultet.

1.809 ansøgere har sat et studium ved Det Humanistiske Fakultet øverst på den koordinerede ønskeseddel, hvilket er 12% flere end sidste år.

På en række fag er ansøgningerne steget voldsomt; der er 52% flere ansøgere til historie, 67% flere til litteraturhistorie og 52% flere til dramaturgi, og alle tre steder må adgangskvotienten forventes at stige kraftigt.

Til gengæld er der godt nyt til ansøgere til antropologi/etnografi og medievidenskab som krævede et snit på henholdsvis 9,0 og 9,3 sidste år, men hvor gærdet nok bliver lavere i år. Der er nemlig lidt færre ansøgere til antropologi/etnografi (17%) - og til medievidenskab er der næsten uændret ansøgertal, men i år tilbyder fakultetet 110 pladser på uddannelsen, hvor der sidste år blev optaget 74.

I 2009 var der ledige pladser på over halvdelen af fakultetets fag, men selv om der i år efter alt at dømme vil blive optaget endnu flere studerende, så vil der kun være få ledige pladser, som kan søges til august.

Der vil sandsynligvis blive ledige pladser på Østeuropastudier, på Klassiske fag, på Sydasienstudier og på Italiensk. Muligvis vil der være en enkelt ledig plads eller to på Fransk sprog, litteratur og kultur, på Forhistorisk arkæologi og på Lingvistik.

Sidste års højdespringer, Japanstudier, får også i år endnu flere ansøgninger og er atter det mest søgte sprogfag efter engelsk.

-Vi er glade for at flere unge søger mod universiteterne og at vi atter får udnyttet kapaciteten fuldt ud, men vi er kede af at vi også må afvise mange ansøgere i år, konstaterer dekan Bodil Due.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Se tabel over ansøgere til de enkelte fag