Succes for det nye Rosenhøj

Der var stor interesse ved dagens arrangement i Rosenhøj. Mere 200 interesserede tog i dag turen til boligområdet, for at se på lejlighed.

Totalt nyrenoverede lejligheder skal lokke resources stærke lejere til Rosenhøj. Boligkvarterer i Viby har gennem længere tid været plaget af hærværk og uroligheder, og senest blev en OK tank i området forsøgt sprængt i luften.Men ved et åbent hus arrangement i dag forsøger boligforeningen at tiltrække nye lejere til det, der i en TV-reklame bliver kaldet det ny Rosenhøj.

Ved at fremvise en 3 værelses fuld møbleret lejlighed med helt nyt køkken og bad, håber boligforeningen og Århus Kommune at tiltrække nye beboere til området. Rosenhøj er i dag et boligområde hvor mange af beboerne er uden arbejde, en stor del er indvandrere og flygtninge fra tredjeverdens lande.

Det ønsker både beboerforeningen og Århus Kommune at ændre på, derfor er der nu udarbejdet en helhedsplan for området, som foruden i stand sætning af lejligheder skal ændre områdets dårlige image, så nye bolig søgende får lyst til at slå sig ned i området.

I dag var der så stor interesse. Mere 200 interesserede tog turen til Rosenhøj, for at se på lejlighed.

- Jeg tør god kalde det en succes, for der har været rigtig mange interesserede borgere forbi i dag, siger Ole Juel, der er administrationschef for boligforeningen Århus omegn til TV 2 Østjylland.

<b>FKTA OM ROSENHØJ</b>

<ul>
<li>Afdelingen er opført i perioden 1967-1970. </li>
<li>Der er tale om elementbyggeri i 4 etager </li>
<li>840 boliger fordelt på 27 blokke. </li>
<li>Lejligheder med 1, 2, 3, 4 eller 5 rum. </li>
<li>Ca. 2.400 beboere i afdelingen. </li>
<li>Beliggende tæt på institutioner, butikscenter og offentlig transport. </li>
</ul>