Stort frafald på Aarhus Tekniske Skole

På et kvartal har Aarhus Tekniske Skole mistet en fjerdedel af sine elever på bygge- og anlægslinjen

Aarhus Tekniske Skole har sværere og sværere ved at holde på sine elever, fortæller MetroXpress.

I løbet af de første tre måneder af 2007 har flere end hver fjerde elev på
bygge- og anlægslinjen valgt at forlade sin uddannelse, og det er en stigning på 14 procent i forhold til året før. Linjen dækker blandt andet tømrer, murer og vvs som ellers er blandt de mest populære fag.

- Hvis de unge finder ud af, at noget ikke er præcis, som de havde forventet, stopper de i stedet for at give det en chance. Men en fjerdedel på tre måneder er stadig alt for mange. Det må vi erkende,« siger Aarhus Tekniske Skoles direktør, Annette Ernst Lauridsen.

17 procent af de 69 elever, der har forladt bygge- og anlægslinien fra januar til marts, står uden en plan for deres videre uddannelse. Og her er der igen tale om en markant stigning i forhold til tidligere år.

Det får Torben Pilegaard Jensen fra forskningsenheden Anvendt KommunalForskning
(AKF) til at frygte, at flere unge bliver tabt på gulvet.

- Hvis dem, der dropper fra, ikke kommer i gang igen hurtigt, så gør de det aldrig. De ender med at få de dårligste jobs de dårligste arbejdsvilkår og den laveste løn. Hvis de overhovedet kan klare sig på arbejdsmarkedet, siger han.

Torben Pilegaard Jensen kalder frafaldet i Århus overraskende stort og mener, det er helt nødvendigt at få vendt udviklingen.

- På sigt handler det om at skabe større overensstemmelse mellem de unges forventninger og de virkelige forhold på skolerne, siger han til metroXpress.

I Århus har man foreløbig etableret en mentorordning, hvor erfarne voksne hjælper de mest udsatte unge med blandt andet lektier, og det har fået frafaldet til at falde for de elever, der er på ordningen.