Stormen kulminerer over Østjylland klokken 22

Et voldsomt blæsevejr er på vej indover det østjyske. Kl. 20 blæser det op, og to timer forventes vinden at være hårdest

Allerede nu er det begyndt at ruske godt i træerne rundt om i Østjylland, og inden alt for længe blæser det for alvor op. Stormen 'Gorm' gør så småt sit indtog indover vores region ved 20-tiden, og omkring kl. 22 forventer DMI og Falck, at blæsevejret kulminerer.

- De kraftige vinde begynder mellem kl. 20-21, og så tager blæsten løbende til i styrke. Men det er et lavtryk, som passerer meget hurtigt, så allerede kl. 23 ligger det ved den svenske vestkyst, forklarer vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebek.

Han fortæller desuden, at det bliver den sydlige del af Østjylland fra Syddjurs nedefter, der bliver ramt tidligst og værst. Men hele regionen skal regne med vindstød af orkanstyrke.

Storm: Politiet fraråder unødig udkørsel i Aarhus C

- Samme forventning har vi her hos Falck. I løbet af dagen er meldingen blevet intensiveret, så hele landet risikerer vindstød af orkanstyrke. For os betyder det nok især meget arbejde mandag morgen, siger driftschef hos Falck, Thomas Dietz.

Forventer ekstra travl mandag morgen

Beredskabet er forberedt på det mest akutte situationer søndag aften, og der er kaldt ekstra personale ind for at bemande telefonerne. Men mange af opgaverne venter man med, til det igen er lyst.

- Vi kan ikke kravle rundt på tage om natten i mørket alligevel, så en del arbejde må vi klare mandag, lyder det fra Thomas Dietz.

Vejret påvirker også de østjyske færger

Driftschefens bedste råd til østjyderne er at holde øje med medierne og vejrudsigten og så tage sine forholdsregler.

- Hvis vejret bliver så voldsomt som ventet, så vil det være en god idé at tænke sig en ekstra gang om, inden man bevæger sig udenfor. Måske er det ikke livsnødvendigt, fortæller Thomas Dietz.

TV 2 | ØSTJYLLAND følger vejrsituationen tæt, og du kan følge med på vores hjemmeside hele aftenen.

minkavler mink Lars Eilertsen

Østjysk minkavler om erstatnings-aftale: Det ser fornuftigt ud

Lige nu
Coronatest gennem næsen

liveblog COVID-19 LIVE: Forskning: Hurtigtest har følsomhed på 70 procent

PGM - 250121 Trivsel skoler 1930 - 25012021 Still

play Skoleeleverne kæmper under nedlukning: Fire råd til forældre med børn i hjemmeskole

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Anne Sophie Nieman Jensen

Bekymret elevrådsformand: - Nogle sidder som zombier foran skærmen

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 07.04.22

Fire millioner kroner skal skabe en superlegeplads