Stor politisk interesse for skole-lukninger

En rundspørge som TV2 | Østjylland har lavet viser, at næsten halvdelen af alle østjyske politikere er klar til at lukke skoler.

I vores nyhedsudsendelse i aften stiller TV 2 | ØSTJYLLAND skarpt på de østjyske politikeres interesse i at lukke de kommunale skoler.

<B>Næsten halvdelen af de østjyske politikere vil lukke skoler</B>
Vi har anonymt spurgt 230 østjyske byrådsmedlemmer om de mener der vil være behov for at lukke en eller flere skoler i deres kommune inden for de kommende fem år.

152 byrådspolitkere svarede på vores undersøgelse, og ud af dem svarede 66 eller 43% af der vil være behov for at lukke skoler.

Værst ser det ud i Århus Kommune. Her siger 84% af de politikere, der har svaret, ja til at skolelukninger kan blive nødvendige. I Randers Kommune svarede 53% af politikerne også ja til at der skal lukkes skoler. I Silkeborg kommune siger 47% af politikerne ja til at lukke skoler. I Favrskov kommune er det 40%.

<B>Anderledes holdning i Norddjurs kommune</B>
I Norddjurs kommune har politikerne valgt at frede kommunens skoler. Flere af skolerne var ellers truet af lukning.

Siden maj har kommunens børne- og ungdomsudvalg diskuteret, hvor mange skoler der skal være på Djursland. Skolerne får lov til at bestå, men i fremtiden vil seks skoler i Norddjurs Kommune kun have børn fra 0-6 klasse. Det er et enigt børne- og ungdomsudvalg, der står bag den nye plan for skolerne i Norddjurs.

<a href="/files/dokumenter/andet/skolelukning_stati.doc" target="_blank">Klik her og læs TV2 | ØSTJYLLANDS undersøgelse, hvor samtlige østjyske byrådspolitikere er blevet spurgt om deres holdning til at lukke skoler (Åbner som word fil).</a>

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30 og klokken 22.20.