Somaliere chokerede over bombe

Medlemmer af Somalisk Forening forstår ikke bombeangreb på deres lokaler. Foreningen har tidligere modtaget trusselsbreve.

En bombe sprang lørdag nat ved Somalisk Forenings lokaler i Århus.

Søndag var mange af medlemmerne samlet på stedet, chokerede og uforstående over for nattens hændelse.

- Vi forstår det slet ikke. Vi har det godt med vores naboer og har ingen fjender, så vi er kede af at blive terroriseret på denne måde. Men vi har stor tillid til politiets efterforskning, og vi håber, det finder dem, der står bag, siger Muhammed Jama, der er medlem af Somalisk Forenings bestyrelse.

- Vi har nogle gange fået breve af racistisk art, men det er ikke noget, vi har taget så alvorligt, og jeg tror ikke, at det har noget med det her at gøre, siger Muhammed Jama, der dog stadig mener, at det er et angreb mod foreningen.

Bomben sprang kvart i et natten til søndag i Eckersbergsgade 27 i Århus, hvor foreningen holder til på de to nederste etager.

På de to øverste etager er der lejligheder, men der skete ikke noget med dem eller beboerne i forbindelse med sprængningen. Til gengæld skete der omfattende skader på en hoveddør og vinduer ind til lokalerne blev smadret.

Somalisk forenings lokaler bliver både brugt som et værested, hvor man kan komme og deltage i forskellige aktiviteter, ligesom der er et bederum.

- Vi er en fredelig og upolitisk forening, og vi synes, det er en kujonagtig handling, som vi fordømmer, siger Muhammed Jama.

Om sprængningen decideret har noget med den muslimske forening at gøre, kan Århus Politi endnu ikke sige noget om. Søndag eftermiddag var politiet stadig i gang med at finde og afhøre vidner, der kunne give flere oplysninger i sagen.

Hvad der var skyld i sprængningen er uvist, men der kan være tale om kraftigt fyrværkeri, muligvis en krysantemumbombe. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15490">Bombe ved somalisk forening (1/10-06)</A></STRONG>