Solid og lovende AGF-indsats

Godt 1700 tilskuere var på lægterne, da AGF her til aften slog de svenske sølvvindere fra Hammarby.

I den store fodboldturnering Viking Cup, der i dag begyndte på Århus Stadion, lykkedes det de lokale helte fra AGF at vende et truende nederlag til sejr.

Modstanderne var sidste års svenske sølvvindere fra Hammarby IF, som tabte 1-2 foran 1700 frysende tilskuere. Der var dog forventningens glæde at varme sig over, med henblik på den forestående Superliga-start i næste weekend.

AGF leverede nemlig en solid og lovende indsats. Med midtbaneduoen Brian Steen Nielsen og hjemvendte Stig Tøfting, samt en veloplagt Jeffrey Aubynn på venstre kant, tiltvang AGF sig hurtigt domænet over kampen.

Utallige gange sendte de to midtbanegeneraler AGFs to fløjspillere Dladla og Aubynn afsted i dybden med præcise stikninger. Det hårde arbejde gav pote i første halvlegs 38. minut. Morten Duncan headede et Brian Steen-frispark på tværs i feltet til Aubynn, der elegant med hovedet viftede bolden forbi landsmanden i Hammarbymålet.

AGF pressede fortsat sine svenske gæster i anden halvleeg, og efter 70 minutter kom belønningen. Brian Steen lod sit venstreben tale, og så var AGF foran 2-1.

I turneringens åbningskamp, der blev spillet inden AGF-kampen, tabte de svenske mestre fra Åkebys gamle klub, Djurgården IF, 3-1 til OB, som med en ny trænerduo på bænken virker tændte.