Snyd og bedrag på nettet

Svindel på internettet giver travlhed hos Østjyllands Politi. Mange kunder modtager aldrig den vare, de har betalt for.

En ny mobiltelefon til bare en tredjedel af prisen i butikkerne.Den slags tilbud i Den Blå Avis eller Gul & Gratis lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det ofte også.

- Vi ser en stor stigning i bedragerisager, hvor folk har købt over nettet, fortæller politikommissær hos Østjyllands Politi, Aksel Mølsted til P4 Østjylland.

Handlerne ender på politiets bord, fordi et stigende antal østjyder kun får en lang næse, når de har overført pengene til sælgeren. Varerne dukker efterfølgende aldrig op.

Derfor opfordrer politikommissær Aksel Mølsted til, at man lader være med bare at overføre penge.

- Når man bare overfører penge, er der stor risiko for, at man aldrig ser varerne. Derfor opfordrer jeg til, at hvis man skal købe varer gennem Den Blå Avis, skal man tage ud og se varer og sikre sig, at den ikke er stjålet ved at se eksempelvis den originale kvittering. Når man så er enige om handlen, kan man lave en købskontrakt eller slutseddel og derefter få varer leveret, siger han.

Borgere i Region Midtjylland indgav sidste år 1171 anmeldelser om bedrageri. Det viser ny tal fra Danmarks Statistik og det svarer til en stigning på 27 procent på et år.

<i>Kilde: P4 Østjylland</i>