Slut med EU-svindel

Østjysk medlem af EU-Parlamentet samler flertal mod udnyttelse af EU-penge, som forsvinder i politikernes lommer.

Det skal være slut med svindel i Europa-Parlamentet.

Det mener socialdemokraten Dan Jørgensen fra Århus , der nu har fået opbakning i den store socialdemokratiske gruppe til et forslag, der reelt skal sætte parlamentets 785 medlemmer under administration.

Dermed tegner der sig et klart flertal for forslaget, som kan regne med støtte fra både den liberale og flere andre grupper.

- Der har kun været en grund til at fastholde de gamle regler. Og det var, at man kunne snyde med dem. Men den borgfred er slut nu i og med, at den socialdemokratiske kræver ændringer, hvis man skal godkende 2006-regnskabet, siger Dan Jørgensen , der er medlem af parlamentets budgetkontroludvalg.

De detaljer, der er sluppet ud, tyder på, at nogle parlamentarikere har overført dele af pengene til mere eller mindre fiktive 'service-leverandører'. Andre mistanker peger i retning af, at nogle af pengene fra EU-parlamentet er blevet kanaliseret over i nationale partiorganisationer, ligesom der også er eksempler på, at parlamentarikere har haft familiemedlemmer på lønningslisten.

Dette er ikke i sig selv ulovligt, men det er ikke godt for parlamentets image, at eksempelvis et britisk medlem hver måned har sendt løn til sin 19-årige søn, der går på universitetet hjemme i England.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30.