Skolefusion vækker stor debat

Forældre på Engdalskolen i Brabrand arrangerer offentligt debatmøde for at stoppe sammenlægning med Sødalskolen.

På et stort debatmøde med embedsmænd og politikere i aften vil forældre ved Engdalskolen i Brabrand prøve at overtale de århusianske byrådspolitikere til ikke at gøre alvor af planerne om at slå Engdalskolen sammen med den nærliggende Sødalskolen.

Forslaget om at lægge de to skoler sammen indgår i de aktuelle forhandlinger om besparelser for i alt 410 millioner kr. i Århus Kommune. En sammenlægning vil ifølge kommunens beregninger give en besparelse på to millioner kr. om året.

Men skolebestyrelsen på Engdalskolen har regnet sig frem til, at en fusion af de to skoler tværtimod vil koste kommunen penge.

Det er dog ikke hensyn til kommunens slunkne pengekasse, der har fået Engdals-forældrene til at protestere højlydt mod fusion-planen. Derimod er de bekymret for deres børns undervisning i en ny skole med 37 procent tosprogede børn. På Engdalskolen er 21 procent af eleverne tosprogede.

Se reportager fra aftenens offentlige møde i TV2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30 og 22.20.

Se indslaget om sagen fra de østjyske tv-nyheder mandag - klik <A href="http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/video.aspx?id=304945&amp;r=7"><STRONG>her.</STRONG></A>

Læs også gårsdagens nyhed: <A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15159"><STRONG>Vrede forældre bag ny privatskole</STRONG></A>