Skibby: Ingen skal misunde kontanthjælps-modtagere

Ifølge DF’s Hans Kristian Skibby er der ingen grund til, at man på kontanthjælp skulle være presset ud i tyveri

I Viby Centret fortæller centervagt Brian om, at han har oplevet en mor til to stjæle varer, fordi hun ikke mener, at der ellers var mulighed for at give børnene andet end havregrød juleaften. Men den køber Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti ikke. Han var selv med til at stemme for kontanthjælpsloftet.

- Jeg anerkender ikke, at den her lov er skyld i, at folk skal stjæle mad ved købmanden for ikke at skulle spise havregrød juleaften, så galt står det trods alt ikke til i Danmark, siger Hans Kristian Skibby.

Noget han til gengæld anerkender, er, at det kan være hårdt at være på kontanthjælp. Men ikke urimeligt hårdt, mener han. 

I Viby Centret mener Brian, at kontanthjælpsloftet har sendt nogle ud i tyveri

- Der er ingen, der skal misunde kontanthjælpsmodtageres situation, men vi må også bare acceptere, at hvis man kigger på udviklingen i situationen kan vi se over 35.000 danske kontanthjælpsmodtagere, der har været på den samme ydelse i over fire år, og hvis vi skal prøve at gøre folk motiverede for at komme på arbejdsmarkedet fremfor at være på passiv forsørgelse, er vi også nødt til at lægge nogle instrumenter ind, hvor vi både bruger pisk og gulerod, siger Hans Kristian Skibby.

Hør hele interviewet med Hans Kristian Skibby i videoen øverst i artiklen. 

Efter kontanthjælpsloftet er familier på kontanthjælp så trængte, at mange af dem bliver nødt til at skære i noget så basalt som deres forsikringer. Det fortæller June Crondahl, der er udviklingskonsulent hos KFUM’s Sociale Arbejde.

 

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Varnapalæet

Efterlysning: Har du fotos fra Varna Palæet i start 70'erne?

Dagens mest læste