Skanderborg vil ikke have lufthavn

Efter samtaler med sine kolleger er Skanderborgs borgmester sikker på, at kommunen ikke skal have en lufthavn

Det bliver ikke i Skanderborg Kommune, at en ny lufthavn i Aarhus-området skal ligge, konstaterer kommunens borgmester, Jørgen Gaarde (S).

Det sker, efter offentliggørelsen af en analyse foretaget på bestilling af byrådet i Aarhus.

Den viser, at hvis Aarhus-området efter årtiers diskussioner skal have en ny lufthavn, så vil den ligge bedst i Flensted ved Låsby i Skanderborg Kommune.

- Nu fik vi fremlagt rapporten mandag, og efterfølgende har jeg haft politiske sonderinger. Det er faldet ud til, at der ikke kan skabes et solidt flertal for at arbejde videre med disse planer, siger Jørgen Gaarde til Ritzau.

Se: Lufthavn: Læs analysen her

Ifølge analysen vil en eventuel lufthavn koste to milliarder kroner og tidligst stå færdig i 2025.

- Det er så stort og indgribende et spørgsmål, at det kræver et solidt politisk flertal, fordi det i givet fald vil være et analysearbejde, der strækker sig langt hen over den 10-årige periode, siger Jørgen Gaarde.

Han vil derfor bringe spørgsmålet op til endelig afklaring i byrådet onsdag den 27. maj, hvor han vil anbefale, at der ikke arbejdes videre med placeringen af lufthavnen i Skanderborg Kommune.

Se: - Spændende med ny lufthavn

Analysen, der er foretaget af rådgivningsfirmaet Grontmij, har beregnet, at en ny lufthavn i Jylland vil kunne tiltrække mellem 850.000 og en million rejsende i løbet af de første tre år.

I forvejen ligger der en Aarhus Lufthavn i Tirstrup på Djursland, mere end 35 kilometer nordvest for Aarhus. Den har dog i årevis tabt terræn til konkurrenterne i Billund og Aalborg.

Det ventes, at Aarhus Lufthavn for første gang i nyere tid risikerer at lande på under 400.000 passagerer i år.