S og SF udvider parløbet

Kommunalvalget i blandt andet Randers bliver en politisk armlægning mellem regeringspartierne og socialdemokraterne.

Den landspolitiske alliance mellem S og SF har allerede bredt sig lokalt, hvor der er indgået betydeligt flere forhåndsaftaler mellem de to partier end tidligere set.

I København har SF's spidskandidat til overborgmesterposten, Bo Asmus Kjeldgaard, valgt at pege på sin konkurrent, socialdemokraten Frank Jensen, som kommende overborgmester efter pres fra både partierne og den lokale fagbevægelse.

Aftalen omfatter ud over S og SF også Enhedslisten. Det samme er sket i Odense og Randers, og flere andre steder i landet har fagbevægelsen også samlet venstrefløjspartierne i en fælles rød kommunal front ved det kommende valg.

Den lokale LO-formand i Odense, Helle Nielsen, siger, at man har besluttet at støtte de tre partier med 100.000 kr.

- Det er første gang, at vi på den måde blander os i valgkampen, siger hun til Jyllands-Posten.

I kommuner som Ishøj, Hvidovre, Faxe, Lolland, Faaborg-Midtfyn m.fl. er der også skabt forhåndsalliancer mellem SF og S.SF's formand, Villy Søvndal, afviser, at de mange lokale aftaler kommer på opfordring fra partiernes centrale ledelser, men understreger, at der er flere lokale S-SF-aftaler end tidligere.

- Vi dikterer ikke nogen løsning, og der kan altid være specielle lokale forhold. Men der er ingen tvivl om, at det gode forhold mellem de to folketingspartier smitter af lokalt. Og det er kun godt, fordi vi ved, at vores vælgere er glade for den alliance, siger Villy Søvndal til Jyllands-Posten..