Rigmand overvejer bud på rederi

Henrik Lind vil trumfe kapitalfond med højere bud på færgerederi, siger kilder

Den danske kapitalfond Polaris bliver muligvis udfordret af en milliardær fra Aarhus i forsøget på at overtage Mols-Linien.

Polaris fremsatte i sidste måned et købstilbud på færgerederiet og har sikret sig accept fra alle de store aktionærer, men ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans overvejer milliardæren Henrik Lind at fremsætte et bedre tilbud til aktionærerne.

Det siger unavngivne kilder med indsigt i sagen til avisen.

Se: Byder halv milliard på Mols-Linien

Henrik Lind er primært kendt for sin virksomhed Danske Commodities. Hans formue er ifølge Finans på omkring 1,3 milliarder kroner.

Henrik Lind overvejer at tilbyde aktionærerne i Mols-Linien 40 kroner per aktie. Til sammenligning lyder købstilbuddet fra Polaris på 34 kroner per aktie.

Og det købstilbud har en række af rederiets største aktionærer herunder Nykredit og Finansiel Stabilitet sagt god for, men Henrik Lind håber, at han med sit tilbud kan få de store aktionærer til at droppe Polaris' tilbud.

Se: Polaris-plan giver håb

En af udfordringerne for Henrik Lind er dog, at det sandsynligvis ikke er nok at få accept fra aktionærerne i Mols-Linien.

Rederiet sejler nemlig rundt med en gæld på 750 millioner kroner, så Mols-Liniens kreditorer skal også tages i ed.

Det er også tvivlsomt, om Henrik Linds bud i sig selv vil udløse jubel blandt de små aktionærer, for en pris på 40 kroner per aktie er kun én krone højere end tirsdagens slutkurs på 39 kroner.