Regning til Lawals drabsmand

Manden, der dræbte Århus-bokseren Racheed Lawal, skal selv betale for evakuering fra Libanon, mener Udenrigsministeriet.

Når man udnytter en humanitær katastrofe til at lade sig evakuere til et land, man er udvist fra, så hænger man selv på regningen.

Derfor kræver Udenrigsministeret, at den udviste 32-årige Ahmad Abdullah Abou-Chaker, der for 10 år siden dræbte den århusianske bokser Racheed Lawal foran et diskotek i Århus, refunderer de omkostninger, som han har påført den danske stat. Det skriver Jyllands-Posten.

Abou-Chaker blev udvist i 2005, men var under falsk navn blandt de 5.800 personer, der blev evakueret fra Libanon under sommerens krise. Han blev pågrebet i den forgangne uge i Sverige og udleveret til Danmark. Og nu venter regningen, fortæller kontorchef Uffe Wolffhechel fra Bistand og Beredskab, Udenrigsministeriet.

- Når man bliver evakueret på falsk forudsætning og med falsk identitet, så mener vi selvfølgelig, at vi skal prøve at få refunderet de udgifter, der har været i forbindelse med det. Det er absolut vores holdning. Princippet er, at vi kræver ind, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15962">Lawals drabsmand bag tremmer (10/11-06)</A></STRONG>