Randers FC brød forbandelsen

Efter 17 kampe uden sejr fik Randers FC omsider fuld gevinst i SAS Ligaen. Kronjyderne vandt 2-1 over HB Køge.

Randers FC lagde lagde klart bedst ud i søndagens bundgyser på Essex Park Randers.

Hjemmeholdet satsede offensivt, og især Mikkel Beckmann forsøgte ihærdigt at udfordre HB Køges bagerste kæde.

Det var derfor helt fortjent, at kronjyderne allerede efter 10 minutter bragte sig foran med 1-0 på et velplaceret frispark fra netop Mikkel Beckmann.

Efter scoringen overlod Randers-spillerne i højere grad initiativet til Køge, og kronjyderne kom ofte til at stå længere tilbage på banen, end hvad godt er. Gæsterne fik sendt flere bolde ind over Randers' centerforsvar - noget der i denne sæson har kostet adskillige scoringer imod kronjyderne.

Tættest på var Henrik Toft, der i fri position foran mål formåede at heade lige på Randers-keeper Kevin Stuhr Ellegaard. Dermed slap kronjyderne foreløbig med skrækken.

Begyndelsen af 2. halvleg var langt fra underholdende. Køge havde det meste af spillet, men formåede ikke for alvor at blive farlige. Men bedst som man troede, at kronjyderne stille og roligt kunne køre sejren i land, modtog Køge-indskifteren Søren Nielsen pludselig bolden foran målet, og desværre for kronjyderne svigtede han ikke.

Udligningen satte i den grad skub i kampen. Randers FC blæste straks til angreb i et forsøg på at redde de tre point. Allerede tre minutter efter Køge-scoringen lykkedes det Randers' Søren Berg at afdrible sin oppasser og derefter sende bolden ind bag Køges målmand, Lars Bjerring.

Der blev ikke scoret yderligere, og dermed kunne kronjyderne for første gang i denne sæson forlade banen som vindere.

Sejren betyder, at Randers FC overhaler netop Køge i tabellen. Kronjyderne overvintrer på 11. pladsen, men har dog hele 13 point op til den 10.plads, der sikrer en ny sæson i SAS Ligaen.