Rådmand frygter plejesvigt

Der er brug for en økonomisk indsprøjtning, hvis ikke ældre skal svigtes. Det vurderer rådmand Dorthe Laustsen (SF).

Kassen i kommunens ældreforvaltning er tom.

Derfor frygter rådmand Dorthe Laustsen (SF), at der vil komme flere tilfælde af plejesvigt i forhold til de ældre borgere i kommunen.

Ifølge rådmanden skyldes problemerne det store sparekrav, der blev indgået i 2006. Det begynder nu at gøre ondt på ældreområdet.

- Vi skulle have sparet et trecifret millionbeløb på området i 2007, men det har simpelthen været umuligt og umenneskeligt at gennem-føre. Derfor har vi brugt hele vores opsparing til at afbøde slaget, men i 2008 går den ikke længere. Kassen er tom, siger Dorthe Laustsen (SF).

Rådmandens frygt er, at det tilsyn, der besøger lokalcentrene og blandt andet vurderer, om de ældre udsættes for plejesvigt, i stigende grad vil afsløre svigt, nu hvor der økonomisk køres på pumperne.

- Tiderne, hvor der var overskud til en hyggesnak, til at trøste en trist ældre og til at foretage et ekstra lille ærinde, er for længst forbi. Nu handler det om at sikre, at der ikke sker helt grundlæggende pleje-svigt, siger rådmand Dorthe Laustsen (SF) og fortsætter:

- Det er jo logik, at der vil ske flere fejl, når personalet bliver presset så hårdt, som de bliver i øjeblikket. Der er flere medarbejdere, der er langtids-sygemeldte, og det giver jo et yderligere pres for de øvrige ansatte. Man kan ganske enkelt ikke presse citronen mere.

Rådmanden opfordrer nu byrådet til at prioritere ældreområdet højere og håber på en økonomisk indsprøjtning, så man kan undgå den dystre situation, som hun frygter.