Punkere truede politiet

Århus Politi måtte tilkalde forstærkning for at få kontrol over ophidset punkpublikum.

En stor gruppe koncertgæster blev i nat så ophidset på politiet, at der måtte forstærkning til, før urolighederne blev standset. De vrede unge var til punkkoncert på spillestedet Voxhall på Vester Allé i Århus, og politiet havde tidligere på aftenen konstateret, at der både var punkere, autonome og nynazister blandt publikum.

I løbet af aftenen fik en dørmand fra Voxhall et knytnæveslag i ansigtet, men derudover forløb koncerten nogenlunde fredeligt. Da koncerten var slut kort efter midnat, så en af gæsterne sig vred på to civilklædte politibetjente. Han råbte "civile bøssesvin" og "pansersvin" efter betjentene, der derefter anholdt manden for overtrædelse af politivedtægten.

Det fik imidlertid en større flok koncertgæster til at samle sig omkring betjentene. De truede politiet og krævede at få den anholdte koncertgæst løsladt. Betjentene tilkaldte straks forstærkning, og Århus Politi fik desuden assistance fra kolleger i Skanderborg og Silkeborg. Politiet trak stavene og brugte også hunde mod den ophidsede mængde, og efter en halv time var der kontrol over situationen. Politiet anholdt i alt 13 koncertgæster i forbindelse med urolighederne.

TV 2 / ØSTJYLLAND har mere om sagen i aftenens udsendelser.