Private vil bygge hospitalsby i Skejby

Private investorer fra både Danmark og udlandet vil opføre hospitalsby ved Skejby Sygehus i Århus.

Allerede før det første spadestik er taget til de storstilede planer om at opføre Skandinaviens største hospitalsby i forbindelse med Skejby Sygehus, er planlæggerne løbet ind i uforudsete problemer.

Ifølge Jyllands-Posten kan et eventuelt lynvalg til efteråret nemlig spænde ben for drøftelserne mellem Region Midtjylland og regeringen om statspenge og lånegarantier til byggeriet, der er anslået til at koste over 5 mia. kr.

Og samtidig fastholder ejeren af det godt 30 hektar store område, der skal bruges til nybyggeriet, at han ikke vil sælge området til den pris, som regionen har afsat i budgettet for storsygehuset.

I stedet vil ejeren, Michael Nielsen, Brendstrupgaard, sammen med en række århusianske bygherrer, pensionskasser og udenlandske investorer opføre sygehusbyen og samtidig bygge en helt ny bydel i området med plads til op imod 1.800 boliger.

- Jeg har forstået på regionsformand Bent Hansen, at regionen ikke kan dække de store anlægsinvesteringer over budgettet nu. Men i stedet for at risikere endnu en udsættelse af projektet, så er jeg sammen med en international investorkreds parate til at bygge hospitalsbyen, som den er skitseret fra regionens side. Herefter kan regionen leje bygninger, vejanlæg, p-kældre og øvrige tekniske faciliteter, forklarer Michael Nielsen til Jyllands-Posten.