Prisen på boliger falder

Prisen på boliger er under pres. Sælgere i blandt andet Århus må se priserne skrumpe hastigt ind.

Mange hussælgere må sænke prisen med ti procent eller mere i forhold til den alt for høje udbudspris. Det viser en stor test af mere end 1100 boliger, som B.T. har lavet.

Siden april har avisen fulgt de mange boliger landet over nøje. Resultatet taler et klart og tydeligt sprog.

I de store byer er fire ud af ti boliger stadig til salg. Hver anden af de udbudte boliger i og omkring København bliver nu udbudt med nedslag på op til 20 procent af prisen.

-Der er virkelig sket noget. Det er blevet købers marked i hovedstaden og Århus, siger Rune Sørensen, økonom i Realkredit Danmark om resultaterne af B.T.s analyse. Ejendomsmæglerne er heller ikke i tvivl.

- Det er slut med at sætte en høj pris ogt lade boligen ligge i skuffen til den bliver solgt, siger Tina Stålung, butikschef i Place2live i Birkerød. Hun gav i sidste uge 350.000 kroner i nedslag på en arkitekttegnet villa i Birkerød.

En lejlighed på tre værelser i Valby er eksempelvis faldet 20 procent i pris. Men den er ikke alene om at styrte i pris. B.T. dokumenterer massive dyk i priserne på flere hundrede boliger.

De mange prisnedslag skyldes efter alt at dømme, at de seneste års prishop har gjort ejendomsmæglerne forvænte.

- Renten er steget og dermed stiger ydelsen også. Derfor begynder ejendomsmægleren naturligvis at kigge på prisen efter nogle måneder, siger kommunikationschef i EDC Jan Nordmann.