Præsten hjælper studerende med ondt i psyken

Præst ved Aarhus Universitet starter terapigruppe for unge, der henvender sig med tunge psykiske problemer.

Ensomheden spreder sig blandt universitetsstuderende, der sætter alt på spil for 12-taller og gode præstationer frem for at pleje det sociale liv.

Det siger universitetspræst på Aarhus Universitet, Jens Munk, der derfor nu starter en terapigruppe for det overraskende antal af unge, der henvender sig med tunge psykiske problemer.

Han mener, at der vil være mange, der kommer til at benytte sig af tilbuddet, der på sigt skal fungere som en selvhjælpsgruppe. Det skriver Urban.

Alene i sidste uge, var følgende tyngede studerende forbi hans kontor: en, der led af social angst, en anden, der skar i sig selv, en, som led af spiseværingsproblemer og en fortvivlet fyr, hvis mor havde begået selvmord, og som ikke havde nogen at snakke med.

- De er så fokuserede på gode karakterer, at de skærer alle andre sociale aktiviteter fra. Når det så ikke lykkes dem at få topkarakterer, føler de sig som fiaskoer, og det hele braser sammen, siger han til Urban.

<b>Vennerne nøje udvalgt</b>
Selv vennerne bliver nøje udvalgt som relevant netværk, man kan præstere over for. Gruppeterapien skal hjælpe de unge med til at acceptere sig selv som uperfekte, men hele mennesker. Noget de ikke nødvendigvis har fået med hjemmefra.

- Det er vigtigt, at forældre viser, at de elsker deres børn uanset, hvordan de præsterer, men det er der desværre nogle forældre, der glemmer, siger han.

Der er så mange unge med vaklende selvværd og psykiske problemer, at de traditionelle hjælpeinstanser, unge normalt kan søge hjælp hos som eksempelvis Studenterrådgivningen, primært kan tage sig af de akutte problemer som eksamensangst, siger ungdomspsykolog Ida Koch, som har arbejdet i 22 år på Frederiksberg Ungdomsrådgivning.

- Der er et stort behov for hjælp, og derfor ville det ikke undre mig, hvis de unge strømmer til et tilbud om terapi, siger hun.

<i>Kilde: Urban</i>