Politikere vil lære af fejl

DF's sundhedsordfører vil gå til ministeren for at sikre, at der ikke sker fejl på fertilitetsklinikker

Skandaløst. Det er ordet Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, bruger, efter Berlingske lørdag skrev, at danske fertilitetsklinikker siden 2007 i alt seks gange har orienteret Sundhedsstyrelsen, om at de har mistanke om, at de har forbyttet æg- og sædceller.

Dermed er sagen Marcus Vestergaard Pedersen fra Randers altså ikke enestående. I juli stod Marcus Vestergaard Pedersen frem og fortalte, at han var resultatet af forbyttet æg og sæd på en dansk fertilitetsklinik.

- Jeg synes, at det er en skandale. Jeg hører folk sige, at det bare er nogle få fejl over nogle år, så det er ok med den fejlmargin - men det synes jeg simpelthen ikke, siger sundhedsordføreren.

Se: her skete fejlen i Marcus-sagen

Og Liselott Blixt har tænkt sig at gå til sundhedsministeren for at sikre rammerne for et trygt sundhedsvæsen:

- Hvis vores rammer ikke overholdes, så har vi et problem. Vi har sikret, at man skal indberette utilsigtede hændelser, og man så skal rette op på dem. Og der vil jeg have undersøgt, om man har gjort det, siger hun.

Helt så langt er man ikke klar til at gå i Socialdemokratiet, hvor man mener, at der over de seneste år er rettet meget fokus på fejl i sundhedsvæsnet.

Se: Marcus vil finde sin mor

- Når man har så stort og kompliceret sundhedsvæsen, så vil der desværre opstå nogle fejl og hændelser, der ikke skal ske, siger Flemming Møller Mortensen, og tilføjer:

- Over de sidste år har vi faktisk bygget det ind i aftalerne om regionernes indsats og deres økonomi, at der skal ske en reduktion af den type fejl.

Selvom parterne er uenige i, hvor stor en fejlmargin, der må være, understreger de begge vigtigheden af, at sundhedsvæsnet lærer af fejlene.

- Det er vigtigt med åbenhed omkring de fejl, der bliver begået, for vi skal lære af dem. Det skal, dels dem der har begået fejlene, men det skal alle andre i sundhedsvæsnet også, siger Møller Mortensen.

politibil

Efter flere våbenfund: Politiet opretter to visitationszoner i Aarhus

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Wallpipe Lisbeth

playLisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

corona

Britisk mutation kan være mindre smitsom end frygtet

Folkeskole

Alle elever skal gennemføre udskældte test: - Det er en forkert prioritering

20210119-202037-3-1920x1193we

Amerikaner i Østjylland om præsident-skifte: En blanding af glæde og frygt