Politifolk trues derhjemme

Flere offentligt ansatte oplever trusler og sten gennem ruderne. Ansatte i psykiatrien i Region Midtjylland er blevet opsøgt af patienter.

Flere offentligt ansatte oplever både alvorlige trusler, bilafbrændinger, sten gennem ruderne og hærværk hjemme. Samtidig er der flere bydele og områder, hvor de ikke bevæger sig hen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi har haft episoder, hvor politifolk har fået brændt udhuse ned, deres biler er brændt af, og der er begået hærværk mod dem. Vores folk opsøges privat, og vi har i perioder måttet have politiovervågning af politifolks private hjem, fordi de var truet, siger Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, der mener at truslerne er blevet hyppigere og værre end tidligere.

Foreningen af Offentlige Anklagere forbereder i øjeblikket en kortlægning af trusler mod landets anklagere, fordi man har en fornemmelse af, at situationen har ændret sig. Udover at blive truet i retssalene undgår de også at komme i særlige områder af frygt for chikane fra personer, de eksempelvis har fået fængslet i straffesager.

- I København er det ikke anklagerne og politifolkene, som i deres fritid vandrer rundt ude på Christiania. Vi ved, at der har været hængt billeder op af politifolk og anklagere, så man kunne genkende dem, hvis de kom i civil, siger Grethe Albert Troelsen, formand for foreningen og statsadvokatfuldmægtig i København.

Per Jørgensen, cheflæge i psykiatrien i Region Midtjylland, oplyser, at det i sjældne tilfælde er sket, at medarbejdere er blevet opsøgt af en patient derhjemme.

- Konsekvensen er, at noget personale ikke ønsker at oplyse deres fulde navn til patienterne, fordi man frygter, hvad der kan ske, når patienterne bliver udskrevet, siger han.

Onsdag blev den 56-årige Birthe Christiansen dræbt, da hun var på vej til sit arbejde på Jobcenteret i Holstebro. En somalisk mand, der var tilknyttet jobcenteret, er varetægtsfængslet i sagen.

<i>Kilde: Jyllands-Posten</i>