Politiet til lastbilchauffører: Fjern isen inden I kører

Isen skal fjernes fra lastbilerne, inden de ruller ud på vejene, lyder det fra politiet, efter flere farlige situationer

Genrefoto. Foto: Steffen Ortmann - Scanpix

Østjyllands Politi har fået en række henvendelser fra bilister, der har oplevet, at store stykker is er faldet af lastbiler og skabt farlige situationer. Derfor opfordrer Østjyllands Politi nu alle lastbilchauffører til at fjerne isen fra vognene, inden de begiver sig ud på vejene.

- Vi har på det seneste, og også her til morgen, fået flere henvendelser fra bilister, der har oplevet, at der er faldet store stykker is af lastbiler, siger politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

I weekenden betød nedfalden is fra en lastbil, at motorvej E45 var spærret i en times tid søndag aften i sydgående retning ved Hadsten.

Læs også Is ramte forrude og lukkede motorvejen

Her var is faldet ned fra lastbilen og ramt forruden på bilen, som flækkede. Heldigvis kom ingen personer til skade ved denne situation eller nogle af de andre, som bilister de seneste dage har fortalt om.

- Ansvarlige for kørsel med lastbiler, ejere og førere, bedes derfor sørge for, at bilerne afises, også ovenpå, da frosten gør, at der dannes is på de store flader, som eksempelvis presenningen over en lastbil, oplyser politiet.