Politi magtesløse over for pirattaxaer

På bare halvanden time spottede TV 2 I ØSTJYLLAND ti pirattaxaer i Århus. Men det er svært for politiet at gøre noget ved.

Det vrimler med ulovlige taxaer i det århusianske natteliv. De såkaldte pirattaxaer betaler ikke skat og mangler de nødvendige tilladelser, og den forbudte kørsel foregår ganske åbenlyst.

TV 2 I ØSTJYLLAND har sammen med den erfarne autoriserede taxachauffør, "Flemming", været på jagt efter de ulovlige taxaer og kan dokumentere piratkørslen.

- Hvis jeg ser en pirattaxa kan jeg genkende den med det samme, siger "Flemming", som ønsker at være anonym, fordi han er bange for at blive genkendt af piratchaufførerne.

"Flemming" har indprentet sig nummerpladerne på de omkring 30 biler, som ifølge ham er pirattaxaer. På bare halvanden time lykkedes det for TV 2 I ØSTJYLLAND at spotte de ti af bilerne.

Århus Taxa håber, at politiet vil prioritere indsatsen mod piratkørslen højere end nu. Men problemet er, at politiet i mange tilfælde er magtesløse overfor problemet.

- Det er svært at finde de beviser, der skal til. Vi skal dels have konstateret, at kørslen sker i strid med hyrevognsregulativet, og vi skal have begge parter til at erkende, at de medvirker til en ulovlighed, siger, vicepolitiinspektør Kristian Thomsen fra Østjyllands Politi.

<b>Se med i aften, når TV 2 | ØSTJYLLAND går tæt på pirattaxaerne.</b>