Politi jagtede biltyve gennem flere politikredse

Bilyve stjal bil i Højbjerg og kørte med politiet i hælene gennem både Østjylland, Midtjylland og Vestjylland og retur.

- Vi har endnu ikke helt overblik over sagen, da betjente fra tre forskellige kredse har været involveret, forklarer vagthavende ved Sydøstjyllands Politi i Horsens.

Ved 2-tiden i nat stjal to mænd en sort Mercedes E 500 fra en villa i Højbjerg, og herefter gik det over stok og sten med snart syv forskellige politibiler i hælene.

Politiet begyndte at jagte mændene i nærheden af Varde,

- Men deres Mercedes kørte noget hurtigere end vores biler, erkender vagthavende.

Biltyvene tog flugten og nåede at passere både Ringkøbing, Herning, Horsens og Odder inden den sorte Mercedes stoppede ved Ejer Baunehøj, hvor den ene tyv blev sat af.

- Vi ved ikke, hvorfor han blev sat af, men vi fandt ham og han sidder nu til afhøring på Horsens Politigård fortæller vagthavende. Der er tale om en 26-årig mand fra Århus.

<B>Fandt Mercedes i Odder</B>
Senere fandt politiet den sorte Mercedes, efterladt, i Odder uden spor af den anden biltyv.
Bilen er nu kørt til Århus Politigård.

- Ja, den er havnet hos os. Vi undersøger den nu for spor altimens vi prøver at stykke hele handlingsforløbet sammen. Men det kræver lidt tid, når den har været igennem tre forskellige kredse, siger vagthavende ved Østjyllands Politi i Århus.

Til P4 Østjylland oplyser vicepolitiinspektør Verner Pedersen fra Sydøstjyllands Politi i Horsens:

- Vi ved endnu ikke, om de har begået anden kriminalitet, men vi har fundet en Mercedes og en Audi i Horsens, som de har forsøgt at stikke ild i ved at hælde en brændbar væske over den. Den var forsynet med stjålne nummerplader, siger vicepolitinspektøren.