Pas på: Østjylland er dækket af ’sort is’

Østjyllands veje er dækket af usynlig is tirsdag morgen. Det har resulteret i flere uheld på veje og cykelstier.

Foto: Morten Dueholm - Ritzau Scanpix

Man skal køre ekstra forsigtigt, hvis man bevæger sig ud på de østjyske veje og cykelstier tirsdag morgen. Vejene er nemlig spejlglatte.

Det er dog ikke lige til at se. Der er nemlig tale om såkaldt sort is.

Ifølge Østjyllands Politi har de glatte veje især resulteret i uheld på cykelstierne.

- Vi har fået en del meldinger på, at ambulancer har været ude ved cykelstier, hvor flere cyklister er væltet på grund af glatføre. Men der er ingen, der er kommet alvorligt til skade, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi Bo Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er især meldt om glatte veje på Brabrandstien i Aarhus og på vejene i Horsens, Favrskov og Odder.

Flere uheld har skabt kødannelse
De glatte veje har påvirket myldretrafikken, og der har været en del uheld. Om det skyldes issen på vejene, er dog svært at sige, oplyser vagtchefen.

Læs også Her er Østjyllands værste fødevaresynder - lukket efter kæmpebøder

- Vi har været ude ved et færdselsuheld på Østermarksvej i Odder, hvor en bil har påkørt en cyklist, men ingen kom til skade, oplyser vagtchefen.

Uheldet skete klokken 06:57. Det er uvist, hvordan uheldet skete, men ifølge vagtchefen skyldes det formentlig, at én af parterne ikke overholdt sin vigepligt.

I løbet af morgen har der også været et uheld på motorvejen i sydgående retning ved Skanderborg Syd, hvor tre biler er kørt sammen. Ifølge Vejdirektoratet lagde uheldet ekstra pres på morgentrafikken.

Læs også Kold morgen - her står man op til mere end fem graders frost

Et uheld ved Horsens Vest har også skabt en del kø, da venstre vognbane var spærret i omkring en time.

- Myldretrafikken er ved at være ovre nu, og trafikken kører efterhånden normalt igen, siger Bo Petersen, fra vejdirektoratet til TV2 ØSTJYLLAND.