Pas på: Der er spejlglat på vejene fredag morgen

Kør i god tid, hvis du skal afsted i bilen fredag morgen. Vejdirektoratet melder om is- og sneglatte veje overalt i regionen

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Vejdirektoratet melder fredag morgen, at de østjyske kommuner er ramt af isslag.

Det er torsdagens snevejr, som er en af årsagerne til, at underlaget kan give udfordringer. Sneen, der faldt over det meste af regionen smeltede delvist efterfølgende, men er nu igen frosset til is, og dette forårsager det meget glatte føre.

Vejtemperaturerne ligger fredag morgen på 0 til minus 4 grader.

- Det glatte føre her til morgen skyldes desuden, at vejret er i minusgrader, og det vil blive ved med at være glat indtil temperaturene stiger. Jeg vurderer, det ser op ad formiddagen, siger vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter, Kenneth Molberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Vejdirektoratets Vintertjeneste står for at sende saltningsvogne og sneryddere ud i landet.

- Der saltes og skovles for fulde gardiner i hele i hele landet. Vi har kørt al materiel ud og er i omdrejninger derude, siger Kenneth Molberg. 

Hos DMI er man også opmærksom på situationen på vejene.

- Det er vigtigt at tage den med ro i trafikken her til morgen. Især i det jyske er det koldt, og det giver problemerne, men der er mildere luft på vej i formiddagstimerne. Jeg vurderer, at vejtemperaturerne er oppe over frysepunktet omkring klokken 10, siger vagtchef hos DMI, Dan Nilsvall.

Læs også Vinterferie: Her er 27 aktiviteter til børn og barnlige sjæle

Mindre veje og cykelstier ekstra udsat

På Vejdirektoratets oversigtskort kan man se at, det kun er områder omkring Randers og Norddjurs, hvor der endnu ikke er meldt isglat på de store hovedveje.

  Foto: Vejdirektoratet

- Lokalt på de små veje kan situationen være endnu værre. Men kommunerne er også i gang med at salte, siger Kenneth Molberg.

Læs også Færre bilister bliver snuppet med mobilen i hånden

Det er ikke kun bilister, der skal være forsigtige fredag morgen. Cykelstierne er også meget glatte.

- Jeg må nok sige at det er vanskelige forhold, der er i trafikken her til morgen. Især cykelstierne er vanskelige at køre på, da der måske endnu ikk er saltet her endnu, siger Dan Nilsvall.

Allerede torsdag aften voldede snevejret og det glatte føre store problemer i trafikken og førte til flere trafikulykker rundtom i landet.

Værst var en ulykke på Gl. Århusvej nord for Horsens, hvor en 21-årig mand mistede livet, da han kørte ind i et træ, og hans bil brød i brand. 

00:29

Snevejret ramte hele landet torsdag eftermiddag og aften.

Luk video