Pædagog-strejke giver rene wc'er

Århus Kommune har sparet millioner på pædagog-lønninger. En del af pengene skal bruges til at forbedre forholdene på byens toiletter.

Når Århus Kommune i slutningen af november gør boet op efter en lille måneds strejker, vil regnestykket formentlig vise, at man har sparet omkring 30 millioner kroner.

En del af de penge skal gå til bedre toiletforhold på byens skoler. Det mener Rådmand for Børn og Unge, Louise Gade (V).

- Det er oplagt, at pengene kommer børnene og de unge til gode. Mange børn i dag føler ubehag ved at gå på toilettet på skolen, og flere steder er der ikke nok toiletter. Jeg vil derfor foreslå, at der bruges 10 millioner kroner til at forbedre toiletforholdene på en række skoler, siger Louise Gade.

Hun understreger, at der er tale om et engangsbeløb, og derfor kan pengene ikke kan bruges til drift. Derfor skal det resterende beløb bruges til at nedbringe dagplejens gæld, mener Louise Gade. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15573">Kommuner tjener tykt på konflikt (8/10-06)</A></STRONG>