Overrasket over Homanns farvel

SF's formand, Villy Søvndal, vidste ikke noget om Morten Homanns farvel til Folketinget. Men han har forståelse for beslutningen.

Morten Homanns (SF) farvel til dansk politik kommer som en overraskelse for SF's formand, Villy Søvndal. Søvndal havde ikke hørt om Homanns beslutning før fredag, men han har fuld forståelse for, at det unge folketingsmedlem vil gå andre veje.

- Jeg tror egentlig, vi skal vænne os til, at når folk bliver valgt ind i så ung en alder som Morten, så vil man på et tidspunkt prøve noget andet i sit liv end politik. Og det kan jeg sådan set godt forstå, siger Villy Søvndal.

Samtidig gør han det klart, at han ikke har forventet, at Morten Homann skulle tilbringe resten af sit arbejdsliv på Christiansborg.

- Morten var jo ikke mere end 27, da han blev valgt, og hvis man forbliver aktiv på arbejdsmarkedet, indtil man er 62, så skulle han være i Folketinget lige så længe som Svend Auken - nemlig 35 år. Det er lang tid, siger Villy Søvndal, der åbner døren på klem, hvis Morten Homann på et tidspunkt skulle få lyst til at vende tilbage.

- Jeg håber da, at Morten fortsat vil arbejde for SF i Århus, eller hvor han nu vil placere sig. Og det kan jo også være, at han på et tidspunkt får lyst til at tage en tørn mere, siger Villy Søvndal. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=15637">Morten Homann forlader politik (13/10-06)</A></STRONG>